Αθήνα

«Βραδιά του Ερευνητή»

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων

Ώρα έναρξης: 17:00 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει για έκτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων για την καθιερωμένη πλέον Βραδιά του Ερευνητή.   

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την έρευνα και τη σημασία της, να συνομιλήσετε με τους ερευνητές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, να παρακολουθήσετε τα πειράματά τους, να αγγίξετε τον επιστημονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και να κατανοήσετε τη λειτουργία και της χρησιμότητά του, να πειραματιστείτε οι ίδιοι.

Το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσουν διαδραστικά πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, μη καταστρεπτικών τεχνικών, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, παρουσίαση πρωτότυπων αρχιτεκτονικών μελετών κ.ά. Tο κοινό θα υποδέχονται πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ. Μαζί μας θα είναι Μουσεία και επιλεγμένες Ερευνητικές Ομάδες των Πανεπιστημίων της Αθήνας για μικρούς και μεγάλους.

Στη διάρκεια της εβδομάδας 23 - 30 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλη την Ευρώπη γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει τον αθλητισμό, αλλά και να τονώσει το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ο αθλητισμός, παρακαταθήκη του αρχαίου πνεύματος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Ελλάδα, παίρνει επάξια τη σκυτάλη από τον πολιτισμό.

Εκπαιδευτικές δράσεις, παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, διαγωνισμοί, εκπλήξεις και δώρα  έχουν σχεδιαστεί για τους μαθητές. Ειδικό αφιέρωμα έχει προβλεφθεί για τον αθλητισμό με την οργάνωση της θεματικής γωνιάς «Αθλητισμός: Κληρονομιά, Καινοτομία», Κυνήγι θησαυρού «Στα χνάρια της αθλητικής παράδοσης και της καινοτομίας»,  Διαγωνισμό ζωγραφικής για το σύμβολο της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας στον αθλητισμό, Διαγωνισμό Κειμένου για τη σύγκριση του σύγχρονου αθλητισμού με αυτόν που κληρονομήσαμε και πολλά άλλα που θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε από κοντά.

Αφού ακόμα και ο Καραγκιόζης γίνεται πρωταθλητής, όλοι μπορούν να δράσουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να κερδίσουν!

Σας περιμένουμε στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, από τις 5 το απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό Κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ.

Στις 27 του Σεπτέμβρη, Επιστήμη για όλους, Επιστήμη για ΣΕΝΑ στο Πολυτεχνείο Πατησίων!

 

 

Κάντε Like στη σελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ: 
www.facebook.com/NTUAREN

 

Δείτε το video από τη Βραδιά του Ερευνητή 2018 που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - ΕΜΠ στην Αθήνα.

 


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

EU flag EU flag
«Το έργο SHERIF έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 818506».

"SHERIF has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 818506".