Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ο Γιάννης Γιαβάσης, Επίκουρος Καθηγητής, και η κα Χρυσάνθη Μητσάγγα, ερευνητές,

Θα παρουσιάσουν δύο καινοτόμα προϊόντα που έχουν λάβει βραβείο καινοτομίας τα τελευταία χρόνια από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τροφίμων στα πλαίσια του διαγωνισμού Ecotrophelia, συγκεκριμένα το "Δια Ελιάς και Αέρος", ένα σαλάμι αέρος χωρίς συντηρητικά και συνθετικά χημικά πρόσθετα, με εκχύλισμα ελιάς ως φυσικό αντιοξειδωτικό και μέσο συντήρησης, και το "ΤΥΡΟΥΟ", ένα επιδόρπιο γιαούρτης με τυρόγαλο (υποπροϊόν τυροκομίας), γάλα, σταφίδες, πολυφαινόλες ελιάς και β-γλυκάνες βρώμης, το οποίο μειώνει τη χοληστερόλη.  Ταυτόχρονα θα ενημερώνουμε το κοινό για το πλήθος των ερευνητικών μας δραστηριοτήτων, ιδίως σε συνεργασία με τη Βιομηχανία Τροφίμων.




EU flag EU flag
«Το έργο SHERIF έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 818506».

"SHERIF has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 818506".