Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ο Γιάννης Γιαβάσης, Επίκουρος Καθηγητής, και η κα Χρυσάνθη Μητσάγγα, ερευνητές,

Θα παρουσιάσουν δύο καινοτόμα προϊόντα που έχουν λάβει βραβείο καινοτομίας τα τελευταία χρόνια από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τροφίμων στα πλαίσια του διαγωνισμού Ecotrophelia, συγκεκριμένα το "Δια Ελιάς και Αέρος", ένα σαλάμι αέρος χωρίς συντηρητικά και συνθετικά χημικά πρόσθετα, με εκχύλισμα ελιάς ως φυσικό αντιοξειδωτικό και μέσο συντήρησης, και το "ΤΥΡΟΥΟ", ένα επιδόρπιο γιαούρτης με τυρόγαλο (υποπροϊόν τυροκομίας), γάλα, σταφίδες, πολυφαινόλες ελιάς και β-γλυκάνες βρώμης, το οποίο μειώνει τη χοληστερόλη.  Ταυτόχρονα θα ενημερώνουμε το κοινό για το πλήθος των ερευνητικών μας δραστηριοτήτων, ιδίως σε συνεργασία με τη Βιομηχανία Τροφίμων.




EU flag EU flag
«Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ (2014-2020) στα πλαίσια των δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 722935».

"Funded by the European Commission's Research and Innovation Framework Programme H2020 (2014-2020) by the Marie Skłodowska-Curie actions. Directorate-General for Education and Culture. European Commission under Grant Agreement Νo. 722935".