Ερευνητικές Δράσεις - Διαδραστικά Εργαστήρια

Οι Ερευνητές του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας δίνουν το παρόν

Οι Ερευνητικές Ομάδες του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας παρουσιάζουν στο κοινό τα ερευνητικά τους αποτελέσματα. Περιηγηθείτε στις αίθουσες του Κτηρίου Αβέρωφ και πάρτε μια γεύση από τα πειράματα, τις προσομοιώσεις, τον επιστημονικό εξοπλισμό των ερευνητών.

Γίνε κι εσύ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, για μια Βραδιά!

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι ….τα μεσάνυχτα στις αίθουσες του Κτηρίου Αβέρωφ!

 

  • Εναρκτήρια εκδήλωση

Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, οι διοργανωτές, οι συν-διοργανωτές και οι υποστηρικτές της Βραδιάς χαιρετίζουν την εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Αβέρωφ στις 18:00. 

 

  • Έκθεση διπλωματικών εργασιών 

Έκθεση διπλωματικών εργασιών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ στο Ιστορικό κτήριο της Πρυτανείας του ΕΜΠ

 

  • Τα Μουσεία πάνε Πολυτεχνείο

Μουσεία των Πανεπιστημίων της Αθήνας αλλά και το Μουσείο Πειραμάτων πάνε και φέτος Πολυτεχνείο, έχοντας ετοιμάσει συναρπαστικά πειράματα και παιχνίδια για τους μαθητές. Μην το χάσετε!

 

  • Γίνε κι εσύ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ!

Και τη φετινή χρονιά είναι δυνατή η καινοτόμος ερευνητική συμμετοχή μαθητικών ομάδων με την παρουσίαση μαθητικών επιστημονικών επιτευγμάτων – πειραματικών διατάξεων – εκπαιδευτικών επιστημονικών προγραμμάτων. 

 

  •  Επαγγελματικός προσανατολισμός

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικούς συμβούλους από τα Γραφεία Διασύνδεσης του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και Ιδρύματα Υποτροφιών.

 

  • Η διεπιστημονική συμβολή του ΕΜΠ στην κοινωνία και τον πολιτισμό

Το ΕΜΠ συμβάλλοντας στην ελληνική κοινωνία και πολιτισμό, τηρώντας τους δεσμούς με την πατρίδα των μεγάλων ευεργετών και ιδρυτών του, θα παρουσιάσει τη διεπιστημονική μελέτη για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Επίσης, θα παρουσιαστεί διαδραστικά το καινοτόμο και εμβληματικό έργο διεθνούς εμβέλειας της συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, το οποίο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πρόσφατα στις τρεις Χριστιανικές κοινότητες, με βάση την ολοκληρωμένη διεπιστημονική μελέτη που διεξήγαγε η Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ και την ευθύνη της επιστημονικής επιστασίας κατά την εκπόνηση του έργου.

 

  • Θεματικές γωνιές

Στο κομβικό αίθριο του κτιρίου Αβέρωφ θα βρίσκονται τέσσερις Θεματικές Γωνιές για το πρόγραμμα Marie Skłodowska Curie (όπου θα αναδειχθεί η πολυδιάστατη και καινοτόμα έρευνα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), την Έρευνα και την Εκπαίδευση (όπου θα παρουσιαστεί το έργο των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και συμμετοχές σε φοιτητικούς διαγωνισμούς), την Απασχόληση και την Καινοτομία (όπου εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα παρέχουν πληροφορίες σε καίρια θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επαγγελματικών δικαιωμάτων) και την Ανάπτυξη και την Αειφορία (όπου θα παρουσιαστούν οι καινοτόμες δράσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας).

 
EU flag EU flag
«Το έργο SHERIF έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 818506».

"SHERIF has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 818506".